Zeytinlerinlerin çekirdeklerini çıkarıp, ayıklayın ve sıcak suda haşlayın. Diğer bir tencere içinde şekeri, 1/2 su bardağı su ile kaynatın. Portakalın kabuklarını ve karanfilleri ekleyin. Köpük köpük kaynamaya başlayınca zeytinleri ve limon suyunu içine ilave edin.Koyuluk kıvamına bakarak 15-20 dakika daha kaynatın. Soğumasını bekleyip, buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Işte tarifi..

Malzemeler:

• 1 kilo yeşil zeytin
• 750 gram toz şeker
• 1 adet portakal kabuğu
• 3-4 tane karanfil
• 1/2 limon suyu
• 1/2 su bardağı su

Zeytinlerinlerin çekirdeklerini çıkarıp, ayıklayın ve sıcak suda haşlayın. Diğer bir tencere içinde şekeri, 1/2 su bardağı su ile kaynatın. Portakalın kabuklarını ve karanfilleri ekleyin. Köpük köpük kaynamaya başlayınca zeytinleri ve limon suyunu içine ilave edin.Koyuluk kıvamına bakarak 15-20 dakika daha kaynatın. Soğumasını bekleyip, buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.